Trasee

Traseele noastre sunt situate pe Obcina Mare si cuprind segmente din traseele montane precum Via Transilvanica si Via Hutulca. Privelistea este un colt de Rai. In fata ochilor, la inaltime, sus pe cal se destainuie frumusetea si bogatia naturii. Mersul domol al calului, racoarea padurii, sunetul vantului si al pasarelelor, sunetul copitelor de cai creaza o atmosfera de paradis.

Plecarea se face prin padure, apoi se ajunge direct pe coama Obcinei Mari. Se poate vedea indeaproape Tiroliana Pasul Palma si valea abrupta pe care o traverseaza. Continuand drumul in partea dreapra departe in zare se vad Muntii Rarau.

Din nou traseul duce in padure  dupa care in fata apare o poiana luminoasa. De aici, in partea stanga se vede deslusit Comuna Sucevita si Marginea. Cei care sunt dornici de trasee mai lungi continua pe marginea padurii pana sus pe creasta de unde se vede intreg Satul Ciumarna. Chiar acolo sus puteti intalni oameni gospodari care ingrijesc de animale si care si-au dedicat viata muntilor.

Ne dorim ca aceasta experienta sa fie unica si sa va faca sa va mai intoarceti.

Noi va asteptam cu drag.

Trasee de
20 si 50 minute

Pe acest traseu pot calari cei incepatori, chiar si cei care nu au mai urcat niciodata pe cal deoarece veti fi insotit de ghid care va merge pe jos pe langa calul dumneavostra. Pentru cei care au facut cateva cursuri de echitatie se va merge calare pe cal. Drumul nu are panta abrupta si este usor accesibil.  Grupul trebuie sa fie de minim doua persoane.

Trasee de
2-3 ore

In  acest traseu pot calari cei care au o experienta medie in calarie si cei avansati deoarece drumul are si portiuni mai abrupte si este destul de lung. Pe acest traseu veti fi insotiti de un ghid care va merge calare pe cal in fata grupului. Grupul trebuie sa fie minim de 2 persoane. Aceste trasee se pot programa cu o zi inainte, insa in functie de vreme, in caz de ploua sau iarna cand nu ne permite vremea.

Contact

Bun venit in Bucovina!

Obcinile Bucovinei sunt o subunitate a Carpatilor Orientali, localizati pe teritoriul judetului Suceava. Aici sunt trei categorii: Obcina Mestecanis, Obcina Feredeu si Obcina Mare. Daca ar fi sa alegem doar cateva regiuni dintre cele mai imbietoare la drumetie si recreare desigur ca Obcinile Bucovinei s-ar inscrie printre primele locuri. Obcina Mare este una dinre cele mai spectaculoase din Bucovina. Natura a plamadit aici un peisaj magnific in care culmile muntoase sunt usor accesibile pentru drumetie. Fiecare anotimp are spectacolul sau. Iarna dureaza cel mai mult iar troienele de zapada invaluie in alb muntii si vaile, iar padurile sunt cristale de gheata. Primavara revine cu verdeata ei proaspata, cu sunete de pasarele si stropi de roua asternuti pe mugurii care abia se formeaza pe dealuri. Vara de obicei intarzie, insa se asterne multicolor prin livezi iar parfumul florilor si aroma rasinilor te imbie la odihna meditativa si la drumetie pe potecile tainuite de codrii adanci. Vara poposeste o clipa apoi se lasa toamna ruginie cu un covor multicolor de frunze si ceata care se ridica in fiecare dimineata spre vazduh.

Noi, Echitatia Pasul Palma, suntem situati in inima Bucovinei, in varf de munte in zona numita Palma. Zona este foarte accesibila, fiind un punct de trecere intre Manastirea Sucevita si Manastirea Moldovita. Aceasta zona este o localitate cu multa energie pozitiva si are origine istorica. In aceasta localitate se regaseste Monumentul Drumarilor care este inalt de aproape 7 metri, reprezentand o mana – simbol al muncii, dar si al fortei – indreptata spre inaltimile vazduhului.

Monumentul Palma din Pasul Ciumârna a fost ridicat în anul 1968, la finalul lucrărilor de la drumul ce leagă Sadova de municipiul Rădăuţi. Există o legendă ce spune că, în anii 60’, două echipe de muncitori au început construcţia şoselei din cele două direcţii, iar după opt ani de muncă grea, drumarii au terminat drumul, iar în punctul în care s-au întâlnit au bătut palma.

Bucovina merita descopierita!