Plimbari cu poneii

Plimbarile cu poneii sunt pentru copii cu varstele cuprinse intre 2 si 8 ani. La echitatia noastra veti intalni diferite rase de ponei, rasa Welsh pentru copii mai mari si rasa Shetland pentru copii mai mici.

Plimbarea se face in manej sau spatiu inchis, poneii nu fac traseu pe obcina pentru ca parintii sa poata supraveghea indeaproape copilul. Va asteptam impreuna cu copilasii dumneavoastra sa va bucurati de plimbarea poneilor.

Contact

Bun venit in Bucovina!

Obcinile Bucovinei sunt o subunitate a Carpatilor Orientali, localizati pe teritoriul judetului Suceava. Aici sunt trei categorii: Obcina Mestecanis, Obcina Feredeu si Obcina Mare. Daca ar fi sa alegem doar cateva regiuni dintre cele mai imbietoare la drumetie si recreare desigur ca Obcinile Bucovinei s-ar inscrie printre primele locuri. Obcina Mare este una dinre cele mai spectaculoase din Bucovina. Natura a plamadit aici un peisaj magnific in care culmile muntoase sunt usor accesibile pentru drumetie. Fiecare anotimp are spectacolul sau. Iarna dureaza cel mai mult iar troienele de zapada invaluie in alb muntii si vaile, iar padurile sunt cristale de gheata. Primavara revine cu verdeata ei proaspata, cu sunete de pasarele si stropi de roua asternuti pe mugurii care abia se formeaza pe dealuri. Vara de obicei intarzie, insa se asterne multicolor prin livezi iar parfumul florilor si aroma rasinilor te imbie la odihna meditativa si la drumetie pe potecile tainuite de codrii adanci. Vara poposeste o clipa apoi se lasa toamna ruginie cu un covor multicolor de frunze si ceata care se ridica in fiecare dimineata spre vazduh.

Noi, Echitatia Pasul Palma, suntem situati in inima Bucovinei, in varf de munte in zona numita Palma. Zona este foarte accesibila, fiind un punct de trecere intre Manastirea Sucevita si Manastirea Moldovita. Aceasta zona este o localitate cu multa energie pozitiva si are origine istorica. In aceasta localitate se regaseste Monumentul Drumarilor care este inalt de aproape 7 metri, reprezentand o mana – simbol al muncii, dar si al fortei – indreptata spre inaltimile vazduhului.

Monumentul Palma din Pasul Ciumârna a fost ridicat în anul 1968, la finalul lucrărilor de la drumul ce leagă Sadova de municipiul Rădăuţi. Există o legendă ce spune că, în anii 60’, două echipe de muncitori au început construcţia şoselei din cele două direcţii, iar după opt ani de muncă grea, drumarii au terminat drumul, iar în punctul în care s-au întâlnit au bătut palma.

Bucovina merita descopierita!