Despre Noi
Noi suntem Cristi si Ancuta
si am crescut aici, pe Obcina Bucovinei. Am copilarit hoinarind padurile si plaiurile spectaculoase ale Obcinei Mari.
Zona Bucovinei cu obcinile ei si in special Obcina Mare are multe de oferit. Noi suntem situati in Pasul Palma, care are o inaltime de 1100 metri, unde se afla si Monumentul Palma.
Suntem foarte familiarizati cu padurile si traseele montane, aici suntem la noi acasa. Suntem casatoriti si ne sustinem in tot ceea ce facem. Chiar daca un timp am fost plecati in Anglia, gandul nostru era mereu acasa si ne doream sa ne construim un viitor pe meleagurile natale.
Viata linistita de la munte, animalele in jurul casei, racoarea diminetii, sunetul pasarelelor si adierea vantului, izvorul clar, aerul curat, hrana sanatoasa – toate acestea ne lipseau si ne motivau sa luam decizii pentru viitorul nostru. Prima intrebare se nastea in mintea noastra „Ce ne place sa facem?” sau „Ce vom face daca ne mutam in Romania?”. Ambii suntem iubitori de animale si acest lucru ne-a motivat sa ne cumparam pentru inceput manji, sa ii crestem noi si sa ii inmultim.
Ne-am construit un grajd insa simteam ca nu este suficient sa ne ocupam de manji si sa asteptam sa creasca. In ultimii ani zona in care locuim a devenit foarte cunoscuta. Este o zona turistica si acest lucru este un avantaj pentru noi, de aceea ne-am decis sa cumparam cai pentru echitatie. Desi aveam cai acasa la parinti nu cunosteam indeaproape limbajul calului si ne-am decis sa facem cursuri de calarie, sa vizitam diferite herghelii si echitatii din tara sa putem evolua in cunoasterea comportamentului unui cal. De aici incepe povestea noastra si suntem mandri ca nu am dat inapoi atunci cand poate am fost la capatul puterilor, iar astazi ne bucuram de realizarile noastre.
Va asteptam se ne cunoasteti personal si in special sa cunoasteti calutii nostri.
Cu mare drag, Cristi si Ancuta.
Bun venit in Bucovina!
Obcinile Bucovinei sunt o subunitate a Carpatilor Orientali, localizati pe teritoriul judetului Suceava. Aici sunt trei categorii: Obcina Mestecanis, Obcina Feredeu si Obcina Mare. Daca ar fi sa alegem doar cateva regiuni dintre cele mai imbietoare la drumetie si recreare desigur ca Obcinile Bucovinei s-ar inscrie printre primele locuri. Obcina Mare este una dinre cele mai spectaculoase din Bucovina. Natura a plamadit aici un peisaj magnific in care culmile muntoase sunt usor accesibile pentru drumetie. Fiecare anotimp are spectacolul sau. Iarna dureaza cel mai mult iar troienele de zapada invaluie in alb muntii si vaile, iar padurile sunt cristale de gheata. Primavara revine cu verdeata ei proaspata, cu sunete de pasarele si stropi de roua asternuti pe mugurii care abia se formeaza pe dealuri. Vara de obicei intarzie, insa se asterne multicolor prin livezi iar parfumul florilor si aroma rasinilor te imbie la odihna meditativa si la drumetie pe potecile tainuite de codrii adanci. Vara poposeste o clipa apoi se lasa toamna ruginie cu un covor multicolor de frunze si ceata care se ridica in fiecare dimineata spre vazduh.
Noi, Echitatia Pasul Palma, suntem situati in inima Bucovinei, in varf de munte in zona numita Palma. Zona este foarte accesibila, fiind un punct de trecere intre Manastirea Sucevita si Manastirea Moldovita. Aceasta zona este o localitate cu multa energie pozitiva si are origine istorica. In aceasta localitate se regaseste Monumentul Drumarilor care este inalt de aproape 7 metri, reprezentand o mana – simbol al muncii, dar si al fortei – indreptata spre inaltimile vazduhului.
Monumentul Palma din Pasul Ciumârna a fost ridicat în anul 1968, la finalul lucrărilor de la drumul ce leagă Sadova de municipiul Rădăuţi. Există o legendă ce spune că, în anii 60’, două echipe de muncitori au început construcţia şoselei din cele două direcţii, iar după opt ani de muncă grea, drumarii au terminat drumul, iar în punctul în care s-au întâlnit au bătut palma.
Bucovina merita descopierita!